...




2009-02-23 .. Ronnie Sandahl skrev i Aftonbladet

Ronnie Sandahl skrev i aftonbladet idag: (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4486059.ab)

Rasismen blev rumsren i vinter

"Vi kommer en dag att se tillbaka på denna vinter.

Det brann i Rosengård.

Hur mycket som brann, vad som brann eller varför det brann kommer vi inte att minnas. Vi kommer bara minnas att det brann.

Finanskrisen svepte jobben med sig, i desperation söktes syndabockar i miljonprojekten.

Ungdomar löpte amok i Tensta. Medelklassen teg, upptagen med bostadsräntor.

Och i Malmö sa den svenska polisen precis det som alldeles för många redan tänkte:

- Blattajävlar!



Vintern då sverigedemokraternas "normaliseringsprocess" var fullbordad - nya ord, men samma budskap: ut med blattarna.

Inte ens Jan Guillou lyckades hitta några sprickor i fasaden när han under en veckas tid följde partiledaren Jimmie Åkesson för Aftonbladet.

Allt verkade ganska normalt.

Men vad var egentligen normalt denna vinter.

Reportaget publicerades samma vecka som migrationsministern Tobias Billström (M) ville införa ett system där invandrade svenskars medborgarskap skulle kunna återkallas. Ett system där svenska svenskar blev A-medborgare och invandrade svenskar blev B-medborgare.

Redan några månader tidigare hade Moderaterna krävt ett svenskkontrakt. Nyanlända svenskar skulle i detta lova att följa "svenska värderingar". Vad nu det var.

Inga större protester då heller.

Det var vintern då Sverigedemokraterna insåg att det inte var någon mening att dela ut flygblad i kommuner som traditionellt var starka moderatfästen.

Det behövdes inte.



Tongångarna grumligare. Även bland vänner. Diskussioner med argument som:

- Men jag är jävligt trött på dom!

Skulden för utanförskapet och brottsligheten lades inte på den integrationspolitik som under tjugo års tid tillåtit en helt ny underklass att växa fram i förorterna. Nej, vi jagade hellre enkla syndabockar: invandrarna som kom hit och tog våra jobb, vår välfärd, våra bidrag!

Efteråt skulle vi förvånas över att vi inte reflekterade över likheterna med lasermannens och Ny demokratis tidiga nittiotal.

Den knappt märkbara förskjutningen: vi och dom.

Inte för att orden var nya, utan för att de plötsligt var accepterade att uttala.

En arbetarklass som kokade, en medelklass som teg och en regering som plötsligt lät som ett främlingsfientligt parti.

Vi kommer en dag att se tillbaka på denna vinter, och vi kommer inte vara stolta. "




Fantastisk krönikör, fantastisk krönika!!!


2009-02-23 ... Praktik

Hallå där! Här var det dax att uppdatera ser jag!!
Leia mår jättebra, hon far runt som en dåre precis som vanligt nu igen! :)
Och jag har börjat min praktik på KappAhl. Så kul att vara tillbaka, alla är så himla snälla där! Jag trivs som fisken i vattnet! Det jobbiga är att jag har 5 stoooora arbeten att göra till skolan nu under praktikveckorna.. Känns inte alls kul. Skulle ha börjat med ett, men.. orkar inte.. (hihi! Latast i världen, det är jag det!)

Hade kalas på Mulle igår, åh va kul!!! Det var en liten tjej som fyllde 6 år och hennes 8 kompisar. Gick hur bra som helst! Och tårtan var god! ;P

På lördagen var vi till mina föräldrar med syrran och åt middag och kollade på schlagern.. Jisses.. Vilket spektakel!! Röstningen är värdelös, det är som om de gör allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt på oss. Jag har aldrig röstat och kommer aldrig rösta på det där! Helt sjukt.

Och i fredags var vi ju så klart på bockarna och åt pubmacka!!! GOTT!!!! Som jag hade längtat!

Det var väl allt för nu!
Kram

Uppdatering

Hej, nu skriver jag igen!
Det hade gått jättebra för Leia hos veterinären, tack och lov! :)
Hon är lite trött nu och ligger fortfarande kvar i (den nu öppna) kattburen. Storebror Cosmos håller ett öga på henne åt mig! ^_^
Här kommer några bilder:


Leia som vilar efter operationen:



Cosmos som är snäll och tittar till henne:



Visst är det väl bra med en storebror ibland? :)

Det var allt för den här gången!
Kram

2009-02-12 ... Leia

Hej hallå där!
Igår kom Rulle hem!!! Tjohoo! :) Han fick komma hem en dag tidigare eftersom han var klar med jobbet uppe i fjällena och eftersom det nya jobbet skulle starta i Färila. Vi gick på bockarna och åt middag med Li och Putte då han kom hem, gott!! :P

I morse klev Rulle upp vid halv sex ungefär (tror jag) jag var jätte trött så jag kommer knappt ihåg det! :D
Två timmar senare, halv åtta, masade jag mig upp och åt frukost och packade in Leia i kattburen.

Vi skulle till veterinären för att sterilisera henne. Jag vet, många tycker det är dumt att sterilisera en raskatt.. men jag vet med mig själv att om jag någonsin skulle få kattungar så skulle jag behålla allihopa själv. Skulle aldrig kunna sälja såna små sötnosar!!! :-/  Så det är lika bra att sterilisera eftersom hon nu springer runt och skriker mest hela tiden och beter sig väldigt konstigt.

Men när vi kom utanför dörren började hon skrika så det skar i hjärtat... Det var fruktansvärt! Heeeela långa vägen till veterinären så skrek hon som om hon skulle dö snart, hua va jobbigt det var! :(

Men vi fick komma in snabbt till den jättesnälla vetrinärassistenten (eller vad de kallas) och det gick bättre då eftersom Leia fick komma ut ur buren. Men det var ändå jobbigt att lämna henne där.. Hoppas det går bra, och inte som det gick för Cosmos!!! :-/  SKa hämta hem henne kvart i tolv igen.

Innan det ska jag försöka hinna ner på stan också och hälsa på KappAhl där jag börjar min LIA (lärande i arbete) nu på måndag.

Jag uppdaterar er om hur allt gick senare!
Kram

2009-02-09 ... Tänker

Hej hej!
I helgen blev det inte att vi åkte till Kattis, Sigge och Erik och hälsade på. Jag var fortfarande sjuk och ville inte smitta lillen.. Tråkigt.. Hoppas vi får fler tillfällen att hälsa på när jag är frisk!! :) På söndagen var allt lugnt och vi gjorde ingenting.. Skönt! :)

Idag var jag iväg till skolan.. Känns bättre i förkylningen nu, fast jag hostar fortfarande väldigt.. När jag kom hem tankade jag bilen och for sedan till Ica Kvantum för att handla lite till middagen. Det blev hemmagjord pizza, gott!! :)

Pratade nyss med Rulle.. Tänker på Lindas pappa. Hemskt att höra! :(   Får hoppas att Rulle får tag på henne så han kan prata med henne ikväll.

Vet inte vad mer jag ska skriva just nu...

2008-02-05 Sjuk... :(

I helgen hade jag det jättekul!
 På fredagen var vi först till Magda och åt och snackade. Det var Jag, Rulle, Mirja, Ica, Osmin, Magda och Linus.
Vi skrattade och pratade skit bara, sen bar det iväg i taxi till bockarna där vi dansade och drack goda drinkar! :)

 
Tjejerna på bockarna (killarna fick inte vara med på bild)


 
Rulle och jag skakar loss på dansgolvet


Rulle (den fyllskallen) kom på när vi var på väg hem att han skulle skjutsa mig bak på pakethållaren på en cyckel han hittat.. Behöver jag säga vad som hände????
Det enda jag kan nämna om det är att jag nu har två stoooora blåmärken, ett på låret (stort som min handflata) och ett på armbågen.. Men jag var ju också så dum att jag lät honom övertala mig att sätta mig där, så lite får jag ju skylla mig själv!! ;-)

På lördagen gick Rulle och jag en sväng på stan med syrran för att köpa en födelsedagspresent åt min mamma.
Vi hyrde film också, Dogma (som var mycket rolig!) och Flickan i källaren (som var den sämsta filmen jag någonsin sett!!!!).

Söndagen bar det iväg till Järvsöbacken för att lära mig lite mer snowboard. Gick faktiskt ok! :) Provade den långa liften, åkte på ett helt annat sätt än jag gjort förut och det gick faktiskt riktigt bra!! :) Kom upp helskinnad båda gångerna! :D
På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa för att gratta modern i förskott på hennes 49-årsdag (vilken egentligen var på måndagen). VI blev bjudna på både mat och tårta, gott!

Måndagen var jag tillbaka i skolan och Rulle åkte tillbaka till jobbet i fjällen.. Mycket tråkigt.
På lunchen gick jag, Carro och Matilda på en promenad. Var jätteskönt med frisk luft.. Men det var riktigt kallt!

Nästa dag när jag vaknade så hade jag ont i halsen men åkte till skolan ändå. På eftermiddagen, speciellt på vägen hem, vart jag mycket sämre med ont i huvudet och ännu mer ont i halsen.
På kvällen låg jag bara i soffan och blev bara sämre och sämre, så jag bestämde mig för att inte åka till skolan nästa dag.  Vilket jag är glad över för på onsdagen när jag vaknade så var febern hög och näsan gjorde jätteont och rann, halsen var förj*vlig och huvudet höll på att sprängas!

Idag, torsdag, är det likadant, imorse när jag vaknade hade jag ingen röst alls. Ringde till Rulle och lät som en stum kråka.. Undrar om han hörde någonting alls av vad jag försökte väsa ur mig?? ;-D

Till helgen ska vi till Ljusdal och gratta Rulles syster Anna som fyllde år för någon vecka sen. Nu är hon hemma från Skåne så då passar vi på! Får se om vi hinner till Kattis också, och kika på lilla Erik! ^_^ Hoppas det! :)

Det var väl allt för den här gången!

Kram

RSS 2.0